Wat is haptotherapie?

Haptotherapie is de therapie vorm die werkt op basis van haptonomie. 

Binnen de haptotherapie word jij in contact gebracht met jouw gevoelens. Je ervaart hoe jij jezelf blokkeert, wanneer en hoe jij je inhoudt en je gevoel negeert. Hierdoor krijg je meer keuzemogelijkheden. Het is immers aan jou of je naar je gevoel luistert of niet.

In haptotherapie werken we met jouw mogelijkheden, waar ben jij goed in. Vervolgens zetten we dat in om jouw verlangen te dichterbij te brengen. Vanuit de basis dat er niets fout is wordt niets afgeleerd, je leert bij. Immers dat wat jij al kan heeft je gebracht waar je nu bent, als dat niet meer past dan is de tijd gekomen om iets nieuw te leren of iets ouds te herontdekken.

Haptotherapie is een persoons bevestigend contact: jij mag zijn wie je nu bent.

Hoe werkt haptotherapie?

Binnen de haptotherapie word gewerkt met gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en aanraking. Juist door de krachtige combinatie van deze 3 opties weet je wat je doet, ervaar je hoe het voelt en ga je het in je leven herkennen wanneer het zich voordoet. Wat je weet kun je namelijk vergeten, maar wat je voelt herken je direct en vergeet je nooit.

Samen onderzoeken we hoe jij je beweegt in de wereld. Hoe reageer jij in een ontmoeting met de ander? Ga je de ontmoeting aan of trek jij je terug. In de aanraking voel je hoe dat voor jou is.

De ervaringsgerichte oefeningen helpen jou te oefenen, zodat je dit zelf buiten de behandelruimte zelf kunt gaan toepassen. 

Als baby voel je al met heel je lijf, nog voor je leert omgaan met proeven, ruiken, zien en horen. En je laat je voelen nog voor je geboorte. Alles wat na je geboorte gebeurd heeft invloed op hoe jij omgaat met jouw tast.
Gaandeweg is het mogelijk dat jij je grootste zintuig op de achtergrond plaatst. Niemand doet dat voor jou, jij maakt (bewust of onbewust) die keuze. Dat maakt dat jij nu een andere keuze kunt maken. Een keuze om weer in contact te komen met jezelf.

Ben jij op zoek naar hulp bij dit avontuur?

Ik help je graag om weer meer jezelf te zijn.