Haptotherapie voor een authentieke relatie

Relatietherapie gaat over liefde, communicatie en relatie.

Je bent bij elkaar omdat je beiden iets in de ander zag wat je aantrekkelijk vond. 

Een mooie lach, lange haren, stralende ogen, zijn relaxte houding, doorzettingsvermogen, haar energie. Wat het ook was, het bracht jullie samen.  

Samen fietsen jullie door het leven, samengesmolten als één.

Elk moment dat je samen bent is gevuld met liefdevolle spanning, je kunt geen genoeg krijgen van elkaar.

 

Samen fietsen

Als je langer bij elkaar bent dan vervagen beelden. Die stralende lach is ook wel eens weg, soms voor langere tijd. Die mooie haren kunnen uitvallen of worden omgetoverd tot een ander kapsel. Die relaxte houding veranderd als er meer verantwoordelijkheden op je pad komen. Dat doorzettingsvermogen is erg op de proef gesteld door wat carrière deukjes. Bewust en onbewust passen jullie je aan elkaar aan. En in dat proces is het mogelijk dat datgene wat jou zo aantrekkelijk maakte, gedeeltelijk of geheel naar de achtergrond verdwijnt. 

De deukjes, bladderende verf, krassen maken een oldtimer vaak authentiek, origineel en heel veel waard. Toch is het soms lastig om het oude én het nieuwe in je partner te waarderen. Zonder dat jullie het je beseffen zijn jullie een dans aan het uitvoeren waarvan de stappen geen uitdaging, geen plezier, geen ontwikkeling meer brengen. De passie is verbleekt. 

Hoe kunnen jullie die passie weer laten bloeien? Want alleen jullie beiden kunnen dit. Ook als je niet meer bij elkaar blijft is het beter om goed met elkaar te blijven communiceren. Nog meer als er kinderen bij betrokken zijn. Daarvoor kan het nuttig zijn om oude trauma’s de ruimte te geven. 

Komen jullie er samen niet meer uit?

Zijn jullie op zoek naar je zelf in jullie samen?

Relatietherapie is opnieuw afstemmen, jezelf kwetsbaar opstellen, luisteren naar elkaar en naar jezelf. Welke angsten zijn er? Hoe voelt het zo samen, waar ligt het verlangen?  Het opent nieuwe deuren naar onontdekte mogelijkheden. Waarheen? Dat bepalen jullie, samen.

Relatietherapie is toepasbaar bij alle soorten relaties

  • liefdespartners
  • ouder-kind
  • werkgevers-werknemer
  • collega’s
  • als je alleen bent maar heel graag een relatie wil aangaan
  • kind-kind (alle leeftijden)
  • relatieverbetering (verdieping van bepaalde aspecten van de relatie)

Werkwijze:
Relatietherapie doe je samen, als therapeut begeleid ik jullie. Er zijn geen oordelen, jullie relatie is wat jullie er van maken. In de sessies zullen we aspecten van jullie relatie onder de loep worden genomen. We werken op basis van gelijkwaardigheid. Met oefeningen worden patronen zicht én voelbaar. Jullie krijgen inzicht in wat het met jou en met de ander doet. Wat verbindt jullie en wat zorgt voor afstand.
We beginnen met een verkennend gesprek. In de sessies daaropvolgend werken we aan de punten die voor jullie belangrijk zijn. In die sessies werken we met gesprekken, gevoelservaringen en ervaringsoefeningen. We werken daarbij in het hier en nu. Jullie worden beiden aangesproken op je talenten, de kracht die je in je hebt. Om te komen tot het verlangen van jullie samen.